banner image
banner image banner image banner image banner image
11.03
2015
Diana Croitoru, despre cele mai mari pericole in profesia de mediator in Romania
Diana Croitoru, despre cele mai mari pericole in profesia de mediator in Romania

Diana Croitoru, vorbeste in interviul de astazi acordat catre MediereNet despre cele mai mari pericole in profesia de mediator in Romania: 

"La nivel obiectiv, pericolul major provine din insasi modalitatea lacunara sau defectuoasa de promovare a medierii (legislatie instabila, dispozitii legale declarate neconstitutionale sau susceptibile de a fi declarate neconstitutionale, implementarea lenta sau ineficienta a reglementarilor si recomandarilor comunitare si promovarea deficitara a medierii prin intermediul educatiei).

Am sustinut si sustin de fiecare data ideea ca o natiune civilizata este o natiune instruita, iar promovarea medierii si profesiei de mediator in lipsa apelului la educatie este practic imposibila.

La nivel subiectiv, pericolul vine din interiorul profesiei, din toate actiunile si atitudinile noastre, care construiesc de fapt imaginea profesiei si a medierii, pas cu pas.
Este alegerea noastra daca aportul este in sensul credibilizarii si reprezentativitatii profesiei nobile de mediator sau dimpotriva, in sensul discreditatii imaginii medierii.

Nimeni nu s-a nascut mediator in Romania! Noi toti mediatorii autorizati in prezent provenim din alte profesii, avand un background diferit, o instruire diferita si este necesar sa percepem acest fapt ca fiind unul pozitiv, in care fiecare isi poate aduce know-how-ul fara sa lezeze.

Sa lasam orgoliile profesionale de o parte si sa evitam „razboaiele” intre profesii in detrimentul medierii, consider ca solutia impotriva acestui pericol este corelarea, comunicarea eficienta si cooperarea, in scopul comun de promovare corecta a procedurii medierii si profesiei de mediator.”

Citeste tot interviul aici


SHARE

PARTENERI

partner partner partner