banner image
banner image banner image banner image banner image
27.05
2013
MEDIEREA IN CAZURILE DE MALPRAXIS MEDICAL
MEDIEREA IN CAZURILE DE MALPRAXIS MEDICAL

Weekend-ul trecut, 18.05.2013, a avut loc la Institutul Roman Bancar Conferinta “Legea 115/2012 – medierea in cazurile de malpraxis medical”, gazduita de Asociatia „O Sansa pentru Viitor”, Institutul International de Mediere, Asociatia "Centrul Avocatilor Mediatori", alaturi de CMMedical si partenerii media: Juridice.ro, MediereNet si Medicine TV.

Tinand cont de numarul tot mai mare al conflictelor cu privire la cazurile de malpraxis medical, conferinta a dezbatut aspecte juridice si medicale ale erorilor medicale, precum si utilizarea metodelor de solutionare alternativa a conflictelor prin mediere, modalitate care ofera o serie de avantaje printre care regasim: costuri mult mai mici, timp redus, confidentialitate, precum si gasirea propriilor solutii cu privire la litigiile dintre parti.

Malpraxisului medical se numara printre domeniile pentru care, incepand cu data de 15 februarie 2013, sedinta de informare cu privire la avantajele medierii este obligatorie, sub sanctiunea, in caz de neconformare, a respingerii cererii de chemare in judecata ca inadmisibila.

Totodata, noul proiect al legii malpraxisului medical, anuntat a fi supus dezbaterii publice de catre Ministerul Sanatatii, a oferit ocazia unei discutii utile pe marginea propunerilor de imbunatatire a legislatiei, dar si pe baza unor spete concrete.

De altfel, noul Cod de procedura civila si modificarile aduse Legii 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator prin Legea 115/2012 si O.U.G. 90/2012, alaturi de proiectul de lege nr. 725/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si in domeniul medierii in cauzele de malpraxis, reprezinta o oportunitate de solutionare alternativa a conflictelor pentru medici, asiguratori, dar si pentru toti simplii cetateni in calitate de persoane implicate intr-un litigiu in cazuri de malpraxis medical.

 

 


SHARE

PARTENERI

partner partner partner